ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ TOP FITNESS ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ!

ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Apps Διατροφής

Nutrition Apps

Διατροφή
Διατροφής

Διατροφή

Σωματομέτρηση στο Top Fitness
Αξιολόγησης , Διατροφής

Σωματομέτρηση

Λιπομέτρηση στο Top Fitness
Αξιολόγησης , Διατροφής

Λιπομέτρηση

Στο χώρο του γυμναστηρίου Top Fitness στα Πεύκα, λειτουργεί ειδικό τμήμα που παρέχει υπηρεσίες για τη διατροφή και τη διαιτολογία με τη συνεργασία πτυχιούχου διαιτολόγου-διατροφολόγου. Το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας λειτουργεί με ραντεβού και προσφέρει εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη για:

  • Αθλητές.
  • Προετοιμασία για αγώνες ή αθλητικές εκδηλώσεις.
  • Απώλεια ή αύξηση βάρους.
  • Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία και βουλιμία).
  • Ειδικές διατροφικές ανάγκες (εγκυμοσύνη, θηλασμός, παιδιά).
  • Αποκατάσταση από τραυματισμούς.
  • Γνωστική-συμπεριφοριστική θεραπεία, και
  • Παθολογικές καταστάσεις (υπερχολιστεριναιμία, ζαχαρώδη διαβήτη, ελκώδη κολίτιδα και νόσο του Crohn, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αυτοάνοσα νοσήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, έλκος, κ.α.).

Πριν τον σχεδιασμό του διαιτολογίου γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις για τον προσδιορισμό της σωματικής σύστασης του ατόμου. Επιλέγουμε πάντα την καταλληλότερη μέθοδο λιπομέτρησης που μπορεί να γίνει με Δερματοπτυχομέτρηση. Κάθε πρόγραμμα διατροφής σχεδιάζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ατόμου. Τα διαιτολόγια συντάσσονται έπειτα από λεπτομερή λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού ώστε να είναι προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής, το ημερήσιο πρόγραμμα, τις εργασιακές υποχρεώσεις αλλά και τις γευστικές προτιμήσεις του ατόμου.

Μετά την ολοκλήρωση μιας εβδομάδας με ισορροπημένη διατροφή, μπορούμε να μετρήσουμε το βασικό μεταβολισμό ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η διατροφή που προτείνουμε ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ατόμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο υπολογισμός του βασικού μεταβολισμού μέσω εξισώσεων ή λιπομέτρησης μπορεί να απέχει από την πραγματικότητα έως και 40%. Επίσης, ο διαιτολόγος είναι σε συνεχή συνεργασία με τον προσωπικό γυμναστή του αθλουμένου και έτσι μπορεί να προσαρμόζει την ημερησία θερμιδική πρόσληψη ανάλογα με το είδος, την ένταση και τη διάρκεια του προγράμματος άσκησης το οποίο ακολουθεί.

Ο διαιτολόγος είναι σε θέση να σου προσφέρει λύσεις αλλά το κυριότερο να σε βοηθήσει να μάθεις να διαχειρίζεσαι κατ’ ιδίαν τη διατροφή σου. Είναι δίπλα σου για να σε στηρίξει στην προσπάθειά σου, να προσδιορίσει μαζί σου τον στόχο σου και να σχεδιάσει για σένα το καλύτερο πρόγραμμα για την επίτευξή του. Το κύριο μέλημά μας είναι η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου. Ο στόχος μας είναι, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το άτομο να είναι σε θέση να διατηρεί μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα που πέτυχε και να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού ώστε να μην ξαναπάρει τα κιλά που έχασε. Μόνιμο αποτέλεσμα μπορεί να εγγυηθεί μόνο το πρόγραμμα το οποίο έχει, στην ολοκλήρωσή του, επιτύχει και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα στα τελικά του στάδια, μέσα από μια ομαλή περίοδο προσαρμογής, θα έχει εξελιχθεί σε ένα νέο τρόπο ζωής.

Διάλεξε ένα δώρο γνωριμίας και έλα να το απολαύσεις στο TOP FITNESS! Κλίκαρε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα Insider Apps του γυμναστηρίου μας: